Yamaha

BULAN DI JERO SUMUR

  Selasa, 13 April 2021   Redaksi AyoBandung.Com
Ilustrasi bulan.

HIJI peuting di bulan Ramadan.

Sanggeus salat tarawéh, Nasruddin Hoja jalan-jalan ka luar imah. Peuting anu caang baranang. Caang bulan opat belas.

Bari héhéotan, Nasruddin lempang ngaléwatan hiji sumur.

Panasaran, manéhna ningali ka jero sumur. Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Nasruddin ngabayangkeun lamun bulan teu ditulungan, bulan Ramadhan moal aya tungtungna. Bakal riweuh engkéna.

Nasruddin nurunkeun tali timba jeung émbérna ka jero sumur. Maksudna, susuganan bulan kasiuk ku émbér. Tapi, émbérna kalah tikait kana batu di jero sumur.

Ku Nasruddin dipaksakeun ditarik sataker kebek. Lésot. Atuh, Nasruddin tijengkang ka tukang jeung émber-émbérna. Manéhna nangkarak. Pas ningali ka luhur, bulan geus aya di langit deui. Bulan buleud. Caang baranang.

“Alhamdulillah, bulan geus disalametkeun ku kuring,” ceuk Nasruddin bari hudang.

  Tags Terkait

   Ayo Bagikan!
Ayo Respon
   Komentar

Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab pribadi seperti diatur dalam UU ITE

Komentar